Villamos energia
Utolsó módosítás: 0001.01.01
       

Az NKM Nemzeti Közművek Zrt. földgázszolgáltatási üzletága mellett áramszolgáltatását is elindította, így már meglévő szolgáltatásaihoz hasonlóan a villamosenergia üzletágban is magas színvonalon biztosítja a fogyasztók biztonságos ellátását.

Az NKM Áramszolgáltató Zrt. országos egyetemes szolgáltatói engedélyt szerzett, ezzel június 1-jétől a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójának villamosenergia-szolgáltatása további négy és félmillió ügyfél számára érhető el országszerte. Mostantól bárki számára lehetővé válik, hogy egy helyen intézhesse gáz- és áramügyeit. Az egyszerűsített szolgáltató-váltás kezdeményezhető személyesen, vagy akár telefonon is.

A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal a márciusban beadott országos egyetemes szolgáltatói engedély-kérelem kapcsán hozott határozata alapján a Nemzeti Közművek országosan 300 helyszínen fogadja ügyfeleit.

A Nemzeti Közművek társaságain keresztül a hazai energetikai szektor legjelentősebb végfelhasználói ügyfélportfóliójával rendelkező szereplője, jelenleg közel 4,5 millió lakossági és versenypiaci ügyfél földgáz-és áramszolgáltatásáról gondoskodik. 

A szolgáltatóváltáshoz mindössze két dokumentumot, egy igénybejelentő nyomtatványt és a kereskedői szerződés felmondásához szükséges meghatalmazást kell kitölteni, hiszen a Nemzeti Közművek minden adminisztrációs feladatot elvégez a fogyasztók helyett, így az átlépés folyamata a törvényi előírásoknak megfelelően a legrövidebb időn belül történhet meg. A szolgáltatóváltás kezdeményezhető személyesen – országosan 300 helyszínen –, vagy akár telefonon is a Nemzeti Közművek áramszolgáltatójának 0-24 óráig hívható, 06-62-565-600 számon elérhető e-vonalán. Ez utóbbi esetben az új szerződést a társaság levélben küldi meg az ügyfelek részére. További információk a társaság weboldalán érhetők el.  

November 1-jétől további, mintegy 60 ezer ügyfél energiaellátását biztosítja a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója. A Magyar Telekom október utolsó napjával megszüntette lakossági villamosenergia-szolgáltatását. A Nemzeti Közműveket választó ügyfelek részére a szolgáltatóváltás egyszerűsített eljárással történt.

2017. február 1-jén a Nemzeti Közművek megvásárolta a közel 1200 főt foglalkoztató, villamos energia egyetemes szolgáltatói és versenypiaci engedélyekkel is rendelkező NKM Áramszolgáltató Zrt. 100 százalékát. A társaság eddig az ország dél-keleti részén, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, illetve Pest megye déli részében mintegy 775 ezer fogyasztót látott el villamos energiával, amely már országosra bővült. A társaság 32.200 km hosszú villamos hálózatán mindösszesen 11 milliárd forint értékű rekonstrukciós és hálózatfejlesztési beruházások sorát indította el. A társaság különös figyelmet fordít az elosztási területén található nagyvárosok fejlődésére és biztonságára is, ezért például Kecskeméten, Békéscsabán és Hódmezővásárhelyen és Szegeden a gazdasági fellendülést segítő hálózatbővítések mellett jelentős közvilágítás fejlesztésre és bővítésre is sor kerül az elkövetkezendő években.