A FŐGÁZ átmeneti türelmi időszakot vezet be a rászorulók megsegítésére az ünnepek alatt
Utolsó módosítás: 2015.12.17
       

A nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ a 2015. december 15. és 2016. január 5. között önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállalt annak érdekében, hogy ebben az időszakban a fogyasztók ne maradjanak szolgáltatás nélkül és az ünnepek minden családnál a békés családi együttlétről szóljanak.

A kikapcsolási moratórium nem csak a védett fogyasztókat érinti, hanem azokat a lakossági ügyfeleket is, akiknek 60 napon túli számlatartozása van. Így számukra is biztosított lesz az otthon melege ebben az időszakban. A FŐGÁZ a rászorulókat szeretné segíteni, hogy a karácsony és a szilveszter körüli ünnepi időszakot minden család a gondokról megfeledkezve, nyugalomban, megfelelő körülmények között tölthesse. A kikapcsolási moratórium csak a FŐGÁZ lakossági ügyfeleire érvényes.

Jelenleg a Nemzeti Közmű már több mint 1,6 millió fogyasztó ellátását szavatolja, amelyből a FŐGÁZ Zrt. 860 ezer, míg az ugyancsak nemzeti tulajdonú GDF SUEZ Energia Magyarország Zrt. 750 ezer fogyasztót szolgál ki. A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal kijelölő határozata alapján a FŐGÁZ legkésőbb 2016. január 1-jétől az E.ON Energiaszolgáltató Kft. több mint 600 ezer és legkésőbb 2016. október 1-jétől a TIGÁZ Zrt. mintegy 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult földgázfelhasználója számára biztosítja a folyamatos földgázellátást, így 2016. év végéig a Nemzeti Közmű ellátásába kerül mind a 3,4 millió lakossági földgázfelhasználó.