A FŐGÁZ hatszázezer fogyasztót vesz át
Utolsó módosítás: 2015.12.30
       

A FŐGÁZ 2016 január 1-jétől megkezdi az E.ON lakossági földgázfogyasztóinak ellátását. A Nemzeti Közműhöz csatlakozó új fogyasztóknak a szolgáltatóváltás kapcsán nem szükséges új szerződést kötniük, és műszaki beavatkozásra vagy mérőcserére sem kell számítaniuk. Ilyen mértékű szolgáltatóváltásra még nem volt példa hazánkban, sem a régióban, a Nemzeti Közmű holnaptól már 2,2 millió földgázpiaci fogyasztó ellátását szavatolja. 

„A FŐGÁZ üdvözli új fogyasztóit, Társaságunk mindent megtesz annak érdekében, hogy szakértelmére és korábbi tapasztalataira építve magas színvonalon biztosítsa a folyamatos gázellátást új fogyasztóinak. Az új évtől már az ENKSZ szakmai irányítása alá tartozó FŐGÁZ látja el az E.ON egyetemes szolgáltatásra jogosult földgázfogyasztóit, ezzel a Társaságcsoportunk a hazai lakosság kétharmadának a biztosítja a földgázellátást. Az elmúlt időszakban a FŐGÁZ jelentős fejlesztéseket hajtott végre rendszerein annak érdekében, hogy a több mint 600 ezer dunántúli fogyasztó átvétele zökkenőmentes legyen,” – mondta Králik Gábor, a FŐGÁZ Zrt. vezérigazgatója.

A fogyasztók és a FŐGÁZ között a törvényi előírás alapján határozatlan időre földgáz egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így a fogyasztóknak nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a FŐGÁZ ellátásába kerültek. Külön szolgáltatási szerződést nem szükséges kötni, és egy a közelmúltban elfogadott törvénymódosításnak köszönhetően a csoportos beszedési megbízások is átkerülnek az E.ON-tól a FŐGÁZ-hoz. A szolgáltatóváltás kapcsán nincs szükség mérőcserére vagy más műszaki beavatkozásra, a mérő leolvasási menetrend és gyakoriság sem változik. A FŐGÁZ az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztókat december folyamán részletesen tájékoztatta a szolgáltatóváltás folyamatáról.