A nemzeti közműszolgáltató átveszi a Magyar Telekom lakossági földgázfogyasztóit
Utolsó módosítás: 2015.05.18
       


Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatóhoz tartozó FŐGÁZ átveszi a Magyar Telekom több tízezer lakossági földgázfogyasztóját. A Magyar Telekom bejelentette, hogy 2015. július 31-én megszünteti az egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági földgázfelhasználók részére nyújtott szolgáltatását. A fennakadásmentes átállás érdekében az ügyfelek egyszerűsített eljárással tudnak átszerződni a FŐGÁZ-hoz.

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó FŐGÁZ készen áll arra, hogy 2015. augusztus 1-jétől biztosítsa a folytatólagos földgázellátást a jelenleg a Magyar Telekom Nyrt.-vel szerződött, egyetemes szolgáltatásra jogosult lakossági földgázfelhasználók részére. Ezzel több tízezer fogyasztó kerül át a nemzeti közműszolgáltatáshoz, így a földgázszolgáltatást biztosító FŐGÁZ ügyfeleinek száma elérheti a 900 ezret.

Mindkét vállalat kiemelten fontosnak tartja, hogy az átmenet folyamata zökkenőmentes legyen. Ennek érdekében a két társaság az ügyfelek kényelmét, valamint földgázellátásuk folyamatosságát biztosító eljárást alakított ki a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatallal egyeztetve.

2015. augusztus 1-jétől az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó, immár országosan működő FŐGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltató kész arra, hogy minden érintett lakossági ügyfél földgázellátását biztosítsa. Amennyiben az ügyfelek számára ez az eljárás megfelelő, nincs további teendő a szolgáltatóváltással kapcsolatban.

A Magyar Telekom lakossági fogyasztói ügyfélköre egyszerűsített eljárás keretében szerződhet át a FŐGÁZ-hoz. Az egyéb teendőkről a FŐGÁZ tájékoztatja az ügyfeleket. A FŐGÁZ honlapján minden szükséges információ elérhető a szolgáltatóváltással kapcsolatban.

A gázszolgáltató társaság április elején megkapta országos egyetemes szolgáltatói engedélyét, amellyel párhuzamosan ügyfélszolgálata már 300 helyszínen érhető el országszerte. Az állami közműcég 15 saját irodája mellett az új ellátási területeken a Magyar Posta kijelölt kirendeltségein is fogadja az ügyfeleket. Az állami postavállalat a FŐGÁZ számára már eddig is 153 helyszínen nyújtott ügyintézési szolgáltatást, ami most újabb 132 helyszínnel bővült, vagyis közel megduplázódott.

Az ENKSZ-nél a társaság megalapítása óta intenzív szakmai munka folyik, amelynek pozitív hatásai a tulajdonosi elvárás szerint hosszabb távon, ugyanakkor tartósan érvényesülnek majd az egyetemes szolgáltatás területén. A nemzetgazdasági szempontból kiemelt súlyú ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. fő feladata, hogy hatékony, átlátható, takarékos működésével a biztonságos energiaellátás mellett hosszú távon fenntartsa a rezsicsökkentést.

A 2015 január végén született kormányhatározatnak megfelelően február második felében megalakult az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt., amelynek célja a rezsicsökkentés tartóssá tétele, az energiaellátás biztonságának erősítése, korszerű technológiák bevezetése és az ügyfélkiszolgálás egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé tétele. A Társaság intenzív munkájának eredményeként áprilistól már az egész ország területén igénybe lehet venni az ENKSZ-hez tartozó FŐGÁZ egyetemes földgázszolgáltatását. Az ENKSZ feladata a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer egységes, központi irányításának biztosítása, az állami közműszolgáltatások kialakítása és hosszú távú, fenntartható működtetése a földgáz-, a villamosenergia- és a távhőszolgáltatás ágazataiban, miközben nyereségét a szolgáltatás bővítésére, fejlesztésére és a rezsicsökkentésre fordítja.

2015.05.13