Elindult az állami közműcég országos gázszolgáltatása
Utolsó módosítás: 2015.03.30
       

Az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt.-hez tartozó FŐGÁZ Zrt. megkapta az egyetemes szolgáltatási tevékenységének országos kiterjesztésére vonatkozó engedélyt a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivataltól (MEKH). A FŐGÁZ Zrt. egyetemes szolgáltatási tevékenysége ezzel 2015 áprilisától országossá vált a lakossági fogyasztók körében is. A társaság új szolgáltatási területein, a hatékony és takarékos működés érdekében, az ügyfelek a Magyar Posta Zrt. kirendeltségein intézhetik ügyeiket.
 
A FŐGÁZ minden feltételnek maradéktalanul megfelelt, melynek eredményeként a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal jóváhagyta a társaság egyetemes szolgáltatási tevékenységének országos kiterjesztésére vonatkozó kérelmét. Az engedély birtokában az ENKSZ-hez tartozó FŐGÁZ eddig a fővárosra és további tíz megyére kiterjedő egyetemes gázszolgáltatása immár az egész ország területén elérhető a lakossági és a kisebb üzleti ügyfelek számára.
 
„A FŐGÁZ tevékenységének országos kiterjesztésével immár egész Magyarországon elérhetővé vált az állami közműszolgáltatás, amelynek megszervezése és kibővítése az ENKSZ feladata. A társaság célja a rezsicsökkentés eredményeinek fenntartása, továbbvitele úgy, hogy megteremtse a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer egységes, központi irányítását és hosszú távon fenntartható működtetését. Az ENKSZ második lépcsőben a villamosenergia-piacon fog megjelenni, működése pedig a távhőszolgáltatással válik teljes körűvé.” – mondta Horváth Péter, az ENKSZ Zrt. elnök-vezérigazgatója.
 
Az ENKSZ a kormányzati célkitűzésnek megfelelően az ellátásbiztonság és a magyar fogyasztók érdekeit szem előtt tartva végzi tevékenységét, miközben nyereségét a szolgáltatás bővítésére, fejlesztésére és a rezsicsökkentésre fordítja.
 
A FŐGÁZ 2007 óta országos szinten meghatározó szereplője a szabadpiaci gázkereskedelemnek, és közel 160 éves tapasztalattal rendelkezik az egyetemes szolgáltatás területén. MEKH engedélyének birtokában a FŐGÁZ az egyetlen országos eléréssel rendelkező lakossági gázszolgáltatóvá vált.
 
„Az egyetemes szolgáltatási tevékenység országos kiterjesztése jelentős szakmai előrelépés a FŐGÁZ működésében, társaságunk kellőképpen felkészült az új fogyasztók ellátására. Szakértelmünk és tapasztalatunk alapján magas színvonalon tudjuk biztosítani a folyamatos gázellátást meglévő és új ügyfeleink számára egyaránt. Bízom benne, hogy mind több elégedett ügyfelet üdvözölhetünk az ENKSZ Csoportnál, azon belül a FŐGÁZ-nál az új szolgáltatási területeinken is” – emelte ki dr. Laczó Sándor, a FŐGÁZ Zrt. vezérigazgatója.
 
 
2015. március 30