Králik Gábor a FŐGÁZ új vezérigazgatója
Utolsó módosítás: 2015.10.01
       

Králik Gábor lett a nemzeti közműszolgáltatási rendszerhez tartozó FŐGÁZ Zrt. új vezérigazgatója 2015. október 1-jétől. Králik Gábor már 2014 áprilisa óta segíti a FŐGÁZ munkáját a társaság igazgatóságának tagjaként. Dr. Laczó Sándor az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltatónál az elnök-vezérigazgató integrációs tanácsadójaként folytatja munkáját.

„A nemzeti közműszolgáltatás alapjának megteremtése után az integrációs folyamatokra és új, dinamikus működési modell kialakítására kell fókuszálnunk, ebben a munkában számítunk az ország egyik legkiemelkedőbb földgázpiaci szakemberére, Králik Gáborra, a FŐGÁZ új vezetőjének munkájára. Dr. Laczó Sándor a FŐGÁZ élén országos egyetemes szolgáltatási engedély megszerzésében és az engedélyüket visszaadó szolgáltatók fogyasztóinak átvétele kapcsán megkezdett folyamatokban kiváló eredményt ért el, miközben a szabadpiaci területen is jelentősen növekedett a társaság. Szakmai tudására a továbbiakban is számít a nemzeti közműszolgáltató,” - mondta Horváth Péter, a FŐGÁZ Zrt. elnöke és az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Králik Gábor 39 éves közgazdász, diplomáját a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen szerezte. Az elmúlt években az MVM földgázüzletági vezérigazgató-helyetteseként és a Magyar Földgázkereskedő elnökeként a hazai földgázellátás biztonságának megtereméséért felelt.

„Kiemelt feladatomnak tekintem az ellátásbiztonság szavatolását és minőségi szolgáltatás nyújtását úgy, hogy a FŐGÁZ a nemzeti közműszolgáltatás részeként tegyen meg mindent a rezsicsökkentés tartóssá tétele érdekében. Társaságcsoportunk Dr. Laczó Sándor az elmúlt egy évben végzett munkájának köszönhetően már most az egyetemes földgázszolgáltatási piac legnagyobb szereplője és jövőre a teljes magyar lakosságot mi látjuk el földgázzal, köszönhetően a megfelelően átalakított és szervezetileg megerősített FŐGÁZ kiváló képességeinek.” – jelentette ki a FŐGÁZ új vezérigazgatójaként Králik Gábor.