A FŐGÁZ idén is támogatja a Streetball rendezvénysorozatot
Utolsó módosítás: 2015.09.23
       

A FŐGÁZ 2011 óta, vagyis immáron 5 éve támogatja az idén már 23. alkalommal megrendezett Streetball Challenge Hungary bajnokságot. A 2015.09.26-án, szombaton megrendezett záróeseménynek a kedvezőtlen időjárásra való tekintettel a korábban meghirdetett Városligeti Műjégpálya helyett a SYMA Csarnok ad otthont. A Társaság a rendezvénysorozat budapesti záróeseményének, a FŐGÁZ Budapest Open-nek névadó szponzoraként járul hozzá az egészséges életmód fontosságának bemutatásához. A nemzeti közműszolgáltatás részeként működő FŐGÁZ célja továbbá, hogy a fiatalabb generációt is megszólítsa és számukra is ismertté váljon a FŐGÁZ, mint márka, illetőleg az energetika világa.

A FŐGÁZ hosszú évek óta köztudottan a hazai sportélet elkötelezett támogatója. Hisszük, hogy a nagyvállalatoknak felelősségük és erkölcsi kötelességük, hogy lehetőségeikhez mérten hozzájáruljanak a társadalom sport és egészségtudatos életmód iránti elkötelezettségének növeléséhez. Bízunk benne, hogy a FŐGÁZ Budapest Open névadó szponzoraként a versenyen induló több mint 300 csapat segítségével sokaknak adhatjuk át a kosárlabdázás örömét és hívhatjuk fel a figyelmet a sport fontosságára, közösségformáló erejére.” – mondta Horváth Péter, a FŐGÁZ Zrt. elnöke, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója. 
 
A FŐGÁZ a hazai sportélet szponzoraként kívánja megerősíteni szerepvállalását az egészséges életmód támogatásával és a különböző sportolási lehetőségek megteremtésének elősegítésével, ezzel is példát mutatva a fiatal generáció számára. A bajnokság keretein belül több versenyszámban, többek között a FŐGÁZ 3 Shots dobóversenyen is megmérettethetik magukat a jelentkezők. A szervezők minden érdeklődőt várnak a rendezvényre, a belépés ingyenes. 
 
A FŐGÁZ társadalmi felelősségvállalási politikája részeként kiemelt fontossággal kezeli az utánpótlás nevelés segítését, ezért a rendezvénysorozat támogatásával célkitűzése a sportos és egészséges életmódban rejlő lehetőségekre és előnyökre vonatkozó figyelemfelhívás. A kosárlabda ünnepén, a streetball sorozat hazai záróeseményen a fiatal generáció különleges hangulatú élménnyel gazdagodhat, amely tovább növelheti a gyermekek sport iránti szeretetét és elhivatottságát, hatására rendszeres mozgásigényük is kialakulhat.
 
Budapest, 2015.09.25.