Munkatársaink jótékony akcióval támogatták a Szemem Fénye Alapítványt
Utolsó módosítás: 2016.02.19
       

Idén az ENKSZ Zrt., a FŐGÁZ Zrt., a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. és az ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató Zrt. munkatársainak részvételével zajlott az országos Öltözz Pirosba! szolidaritási akció, amelyet a Szemem Fénye Alapítvány immáron hatodik alkalommal hirdetett meg. Az akcióban résztvevő munkatársak egy piros ruhadarab vagy kiegészítő viselésével fejezték ki szolidaritásukat a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és családjaik iránt, továbbá legalább 200 Ft-tal támogatták a szervezet küldetését, egyben Magyarország első gyermek-hospice házának fenntartását.

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer szinte minden vállalata részt vett a nemes akcióban. Az energetikai társaságok elkötelezettek abban, hogy támogassák az elesetteket, a kiszolgáltatott helyzetben lévőket és a természeti katasztrófák áldozatait. Az elkötelezett munkatársak aktívan részt vesznek a társaságcsoport társadalmi felelősségvállalási programjaiban, mert hisszük, hogy a társadalom, a környezet és a közösség fejlesztésében való részvétel közös ügyünk. Kétszáz önzetlen munkavállaló mintegy 150 ezer forinttal járult hozzá a pécsi Dóri Ház működésének támogatására és fejezte ki együttérzését azzal, hogy piros ruhát, vagy kiegészítőt viselt.

A FŐGÁZ 2010 óta krízis férőhelyként nyitotta meg egyik volt irodaházaként üzemelő épületének kapuit a rászorulók számára, ahol a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai segédkeznek a mindennapok során. Minden évben a tél beköszöntével a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel közösen ételosztást szervezünk a rászorulók számára. Karácsony közeledtével munkatársaink önkéntes munkájával és a gázszolgáltatás biztosításával támogatjuk a MikulásGyár működését, hogy a legszegényebb sorban élő családoknak és gyermekeknek, ne a nélkülözésről szóljon az ünnep.

A Dóri Ház munkatársai segítenek a kórházból kikerülő gyermekek ellátásában, és támogatást biztosítanak a családok otthonában is. Nem engedik el azoknak a gyermekeknek a kezét sem, akiknek életéből már kevés van hátra. Könnyebbé teszik a gyermek és a család utolsó közös napjait, és védett körülményeket biztosítva, szakemberek bevonásával segítik a családot az elbúcsúzásban, a gyász időszakában és életük további éveiben is.

A pécsi hospice ház szolgáltatásait ingyenesen vehetik igénybe az érintettek, fenntartását a Szemem Fénye Alapítvány nagyrészt adományokból fedezi. A szervezet 2011 novemberében tartotta első Öltözz pirosba! kampányát. Egyetlen napon több mint 170 közösség, több mint ezer ember öltözött pirosba és támogatta a Szemem Fénye Alapítvány gyermek-hospice házainak működését.