Megújult a FŐGÁZ online ügyfélszolgálati oldala
Utolsó módosítás: 2016.03.02
       

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ megújította online ügyfélszolgálati felületét annak érdekében, hogy fogyasztói egyszerűen és kényelmesen tudjanak ügyet intézni az oldalon keresztül.

Az online ügyfélszolgálaton megújult a regisztrációs folyamat, amely a korábbinál is egyszerűbb lett. Minden típusú felhasználási hely esetén csupán néhány személyes adatra, a földgázszámlán szereplő felhasználói azonosító számra és a mérési pont azonosítóra van szükség ahhoz, hogy a fogyasztók az említett adatok megadásával gyorsan regisztrálni tudjanak a felületre.

A saját számlázásban levő fogyasztóinknak (a Díjbeszedő által számlázott saját elosztói területen levő átalánydíjas ügyfelek kivételével) új funkciót jelent a környezetbarát e-gázszámla, és a gyors, biztonságos online bankkártyás fizetés. A saját számlázásban levő fogyasztók az e-gázszámla esetén az online ügyfélszolgálaton a „Számlák” lekérdezése funkcióban nem csak a hiteles elektronikus számlát tudják megtekinteni, hanem a számla sorszáma előtti „szemüveg” ikonra kattintva egy könnyen áttekinthető kivonatot is megtekinthetnek. 

Amennyiben a mérővel rendelkező fogyasztók, regisztrált felhasználóként az adott mérőállást szeretnék rögzíteni, nincsen szükség további adat megadására. A leolvasási és diktálási időpontok funkcióban beállítható, hogy a rendszer a diktálási időszak előtt 3 nappal a fogyasztó által megadott és kiválasztott e-mail címre küldjön figyelmeztető üzenetet, ezzel is segítve a pontos diktálást.

Abban az esetben, ha a földgázfelhasználó fogyasztási szokásai megváltoztak (bővült a család, új gázüzemű készüléket helyeztek üzembe, vagy a lakást hosszabb ideig nem használják), akkor érdemes a részszámla értéken módosítaniuk, ez a „Részszámla érték módosítása” funkcióban az új részszámla érték megadásával néhány kattintással megtehető.

A FŐGÁZ bármikor elérhető, önkiszolgáló online ügyfélszolgálati oldala továbbra is a https://www.fogaz.hu/ugyfelszolgalat címen érhető el.