A FŐGÁZ a jövő energetikai munkáltatója kíván lenni
Utolsó módosítás: 2016.04.20
       

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. a gázszerelő szakma főszponzoraként részt vesz a Szakma Sztár Fesztiválon, amely célkitűzése a gyakorlatigényes szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítésén keresztül. A FŐGÁZ Csoport számára fontos, hogy a „jövő energetikai munkáltatójává” váljon, ezért folyamatosan keresi a szakmai tudással rendelkező potenciális munkavállalókat.

„A FŐGÁZ Csoport az elmúlt időszakban különös figyelmet fordít az utánpótlás-nevelésre. Kiemelten fontosnak tartom, hogy a szervezetben felhalmozódott 160 év tudását fiatal, az iparág iránt érdeklődő és a társaság mellett elkötelezett szakemberek vegyék át és bővítsék annak érdekében, hogy hazánk egyik legnagyobb, komplex energetikai vállatcsoportjaként megfeleljünk a több millió ügyfelünk és az állami tulajdonos elvárásainak. Mindehhez elengedhetetlen a fiatal tehetségek felismerése, ezért a FŐGÁZ nem csak az ország vezető egyetemeivel ápol szoros kapcsolatot, hanem a gyakorlatigényes szakmák legjobbjai között is keresi leendő munkavállalóit. A FŐGÁZ az országban szinte egyedülálló feladatokkal és kihívásokkal, versenyképes juttatási csomaggal és hosszú távú karrierlehetőséggel kíván vonzó, biztos munkahelyet nyújtani a szakma legkiválóbbjainak, ezért veszünk részt már második éve a Szakma Sztár Fesztiválon. A specifikus szakképzettség különösen a FŐGÁZ elosztó társaságánál fontos, amely szolgáltatási területén a hálózatüzemeltetési és karbantartási-, a mérőleolvasással kapcsolatos feladatokat, a tervfelülvizsgálatot és a műszaki-biztonsági ellenőrzést, valamint a hálózat-beruházásokhoz szükséges irányítási munkákat látja el kiemelkedő, európai viszonylatban is példaértékű színvonalon.” – mondta Králik Gábor László, a FŐGÁZ vezérigazgatója. 
 
A Szakma Sztár Fesztivált 2016. április 18-20. között rendezik meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén. A fesztiválon középiskolás diákok vesznek részt, akikre az első két napon gyakorlati és szóbeli felmérések várnak, a harmadik és egyben utolsó napon pedig eredményhirdetés várható. A fesztivál második napján, vagyis április 19-én a látogatók többek között a FŐGÁZ, mint főszponzor által tartott szakmai előadást is meghallgathatják, amelyben bemutatják a földgáz keletkezését, felhasználását és a FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. által végzett szolgáltatási munkát. A versenyen részt vevő tanulók eredménye egyenértékű az Országos Középiskolai Tanulmányi Verseny szerinti díjazással, vagyis a legjobb teljesítményt nyújtó diákok mentesülnek az általuk tanult szakképesítés vizsgájának letétele alól, hiszen eredményükkel automatikusan abszolválják a felmérést. 
 
A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ hamarosan a teljes hazai lakosság földgázszolgáltatójává válik, ezért is fontos számára, hogy a „jövő energetikai munkáltatójává” váljon és szakmai tudással rendelkező, elkötelezett fiatalokat segítsen pályájuk kezdetén. A FŐGÁZ 160 éves múltja során olyan mértékű tapasztalat és szakértelem halmozódott fel a társaságcsoportban, amely egyedülálló az országban és a versenyképes szaktudással rendelkező fiatalok mindezt tovább bővíthetik az alaptevékenységhez kapcsolódó egyéb területeken is.