A Nemzeti Közművek díjmentes E-gázszámla szolgáltatást nyújt
Utolsó módosítás: 2016.06.03
       

A Nemzeti Közművek részeként működő FŐGÁZ ügyfélközpontú szolgáltatóként ingyenes E-gázszámla szolgáltatást biztosít a lakossági fogyasztók számára. Az E-gázszámla egyszerűsíti az ügyintézést és kényelmesebbé teszi a számlák kezelését, továbbá a papírmentes szolgáltatás hozzájárul a fenntartható fejlődéshez és a környezet terhelésének csökkentéséhez is.

„A Nemzeti Közművekhez tartozó FŐGÁZ folyamatosan új kényelmi megoldások bevezetésén dolgozik annak érdekében, hogy fogyasztói megelégedését szolgáló, színvonalas szolgáltatást nyújtson. Mint ahogyan azt korábban is ígértük, az ENKSZ a hazai energiapiac meghatározó szereplőjeként az ellátásbiztonság és a magyarországi fogyasztók érdekeit szem előtt tartva végzi tevékenységét, miközben nyereségét a szolgáltatás bővítésére és fejlesztésére fordítja, illetve folyamatosan keresi azoknak a projekteknek és megoldásoknak a megvalósítási lehetőségét, amelyek a környezet terhelését is csökkentik. A FŐGÁZ hosszú távú stratégiájában kiemelt szerepe van a környezetvédelmet támogató, zöld megoldásokra épülő szolgáltatások bevezetésének.” – mondta Horváth Péter János, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a FŐGÁZ elnöke.  

A saját E-gázszámla célja, hogy egyszerűsítse és meggyorsítsa a fogyasztók számla-ügyintézését, hiszen internetes elérhetőség mellett bárhol, bármikor igényelni tudják az elektronikus számlát, illetve tételesen nyomon tudják követni azokat visszamenőlegesen is. A szolgáltatásra a FŐGÁZ azzal is szeretné felhívni a figyelmet, hogy a „környezet rezsicsökkentése érdekében” naponta egy-egy szerencsés papírmentes ügyintézést választó fogyasztó visszanyerheti havi gázszámlájának átlagos összegét.

Az E-gázszámla igénylését követően a FŐGÁZ nyomtatott helyett elektronikus számlát készít a fogyasztónak, tehát nem kell többet a papíralapú számlával foglalkozni. Az elektronikus számla azonnal az ügyfél rendelkezésére áll, amelynek elkészültéről a társaság e-mailben értesíti a felhasználót. Mindezen felül a rendszer tárolja, rendben tartja az összes számlát, amelyeket a fogyasztó később könnyedén visszakereshet, nyomon követhet, hiszen ezeket a FŐGÁZ rendezett formában legalább egy évig az online ügyfélszolgálaton elérhetővé teszi. Az E-gázszámla korszerű, kényelmes, biztonságos és környezetbarát szolgáltatásforma.

A FŐGÁZ kényelmes online ügyfélszolgálatán keresztül a fogyasztók néhány kattintással, bárhol és bármikor ingyenesen, a hét minden napján 24 órában tudnak ügyet intézni, tehát a társaság rugalmasan a felhasználók számára megfelelő időpontban biztosít lehetőséget az adminisztrációs folyamatokra. Ezen kívül a FŐGÁZ-nál lehetőség van a készpénzmentes, biztonságos online bankkártyával vagy csoportos beszedési megbízással történő fizetés beállítására, ahogy a havi diktálást szükségtelenné tévő kiegyenlített részszámlázás igénybevételére is.