Őszre a Nemzeti Közművek gázüzletága az egész ország lakosságának ellátását biztosítja
Utolsó módosítás: 2016.08.04
       

A nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ 2016. október 1-jétől látja el a TIGÁZ lakossági földgázfogyasztóit. A Nemzeti Közművek kiemelkedő szolgáltatási színvonallal várja az új fogyasztóit. A Társaság ügyfélközpontú szolgáltatóként mindent megtesz annak érdekében, hogy a fogyasztók a lehető legkevesebb változást érezzék, ezért minden folyamatot úgy készített elő a Tigázzal együttműködve, hogy a fogyasztóknak a szolgáltatóváltás kapcsán ne legyen teendőjük.

A FŐGÁZ 2016. október 1-jétől megkezdi a TIGÁZ egyetemes szolgáltatásra jogosult felhasználóinak ellátását. A TIGÁZ és a FŐGÁZ már idén tavasszal megkezdte az előre fizetős mérővel rendelkező fogyasztók átszerződtetését. A fogyasztók és a FŐGÁZ között a törvényi előírás alapján határozatlan időre földgáz egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így a fogyasztóknak nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a FŐGÁZ ellátásába kerülnek. Külön szolgáltatási szerződést nem szükséges kötni, és a csoportos beszedési megbízások is át fognak kerülni a TIGÁZ-tól a FŐGÁZ-hoz.

„Az ENKSZ irányítása alatt a Nemzeti Közművek és benne a FŐGÁZ felkészült valamennyi lakossági fogyasztó, azaz 3,4 millió fogyasztási hely biztonságos és folyamatos ellátására. Az elmúlt időszakban nem csak belső rendszereinket fejlesztettük, hanem a fogyasztók számára ingyenesen elérhető és az ügyintézést nagyrészt megkönnyítő online ügyfélszolgálati oldalunkat is megújítottuk és új kényelmi szolgáltatásokat vezettünk be.„ – mondta Horváth Péter János, az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a FŐGÁZ Zrt. elnöke.

A területileg illetékes elosztó társaság változatlan marad, így a szolgáltatóváltás kapcsán nincs szükség mérőcserére vagy más műszaki beavatkozásra, a mérő leolvasási menetrend és gyakoriság sem változik. Műszaki problémákat továbbra is a megszokott elérhetőségeken lehet bejelenteni és a földgáz ára sem fog változni.

A FŐGÁZ az egyetemes szolgáltatást igénybe vevő fogyasztókat szeptemberben levélben tájékoztatja a szolgáltatóváltás folyamatáról. A fogyasztók a TIGÁZ-tól végszámlát fognak kapni. Amennyiben egy felhasználási hely a TIGÁZ-tól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a FŐGÁZ-hoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a TIGÁZ-nál rendezte a tartozást.

A FŐGÁZ a jogszabályi előírások alapján az átvételben érintett ügyfelek valamennyi olyan adatát megkapja a TIGÁZ-tól, amely szükséges a szerződés létrejöttéhez és a megfelelő számlázáshoz. A TIGÁZ-nál online ügyfélszolgálatot használó fogyasztók könnyített módon tudnak majd regisztrálni a FŐGÁZ online ügyfélszolgálati oldalára és ez lehetőséget biztosít arra is, hogy azonnal az egyszerű, környezetbarát e-gázszámlát válasszák. A fogyasztók a FŐGÁZ-tól novemberben fogják megkapni az első számlát, mérőállás diktálásra október végétől lesz lehetőség.  

További információk, leggyakoribb kérdések elérhetők a FŐGÁZ honlapján:

http://szolgaltatovaltas.fogaz.hu/tigaz