A TIGÁZ fogyasztóinak átvételével hazai kézbe kerül a teljes lakossági földgázszolgáltatás
Utolsó módosítás: 2016.09.19
       

A FŐGÁZ néhány napon belül lezárja a TIGÁZ lakossági földgázfogyasztóinak átvételi folyamatát. Az új ügyfeleknek nincsen teendőjük az átvétellel kapcsolatban, a Társaság mindent megtesz annak érdekében, hogy a fogyasztók a szolgáltatás tekintetében a lehető legpozitívabb változást érezzék.

A FŐGÁZ 2016. október 1-jétől megkezdi a TIGÁZ 1,2 millió egyetemes szolgáltatásra jogosult fogyasztójának ellátását. A földgázfelhasználók és a FŐGÁZ között a törvényi előírás alapján határozatlan időre egyetemes szolgáltatási szerződés jön létre, így az érintetteknek nincsen teendőjük, a felhasználási helyek automatikusan a FŐGÁZ ellátásába kerülnek. A szolgáltatóváltással a földgáz ára nem változik.

A TIGÁZ-tól érkezők az első FŐGÁZ-számlát legkorábban novemberben kapják kézhez, diktálni pedig október 27-étől nyílik lehetőségük a FŐGÁZ ügyfélszolgálati csatornáin keresztül. A fogyasztók átvételekor semmilyen műszaki beavatkozás, sem mérőcsere nem történik. Műszaki problémák esetén a fogyasztók a megszokott elérhetőségeken továbbra is a területileg illetékes földgázelosztó társaságokhoz tudnak fordulni.

A fogyasztók a TIGÁZ-tól végszámlát fognak kapni. A TIGÁZ-nak előre kifizetett részszámlák esetleges többlet összegét a szolgáltatóval történő elszámolás után a befizetők visszakapják, azonban ezt a pénzt érdemes félretenni, hiszen az előttünk álló téli hónapokban a magasabb fogyasztás magasabb számlákat eredményezhet. Amennyiben egy felhasználási hely a TIGÁZ-tól tartozás miatt kikapcsolt felhasználási helyként kerül át a FŐGÁZ-hoz, a felhasználó akkor kérheti majd a visszakapcsolást, ha a TIGÁZ-nál rendezte a tartozást. A csoportos beszedési megbízások a FŐGÁZ-nál is tovább élnek, így nem szükséges új megbízást adni a banknak. A diktálós és részszámlás fogyasztókat is változás nélkül átveszi a Társaság, így aki eddig is diktálás vagy részszámlázás alapján fizetett, továbbra is maradhat ezekben az elszámolási módokban.

A TIGÁZ-nál online ügyfélszolgálatot használók egyszerűsített módon tudnak majd regisztrálni a FŐGÁZ online ügyfélszolgálati oldalára és ez lehetőséget biztosít arra is, hogy azonnal az egyszerű, környezetbarát e-gázszámlát válasszák, amely jelentősen megkönnyíti a számlakezelést a felhasználók számára.

További információk, leggyakoribb kérdések elérhetők a FŐGÁZ honlapján:

http://szolgaltatovaltas.fogaz.hu/tigaz