Kiemelkedő eredménnyel zárult a FŐGÁZ saját E-gázszámla kampánya
Utolsó módosítás: 2016.12.05
       

Az ENKSZ szakmai irányítása alatt álló FŐGÁZ saját ingyenes E-gázszámla szolgáltatást biztosít a lakossági fogyasztók számára. A FŐGÁZ a „környezet rezsicsökkentése érdekében” az elmúlt hónapokban naponta egy-egy e-gázszámlára váltó fogyasztót választott ki, akik visszanyerhették havi gázszámlájuk átlagos összegét. A kampány több tízezer új, elektronikus számla regisztrációt eredményezett és a társaság a fődíjjal együtt összesen több mint 3 millió forintot térített vissza a szerencsés nyerteseknek.

A figyelemfelhívó kampány segítségével már több mint százezerre nőtt azon fogyasztók száma, akik az év elején bevezetett papírmentes szolgáltatást választották és ezzel hozzájárultak a fenntartható fejlődéshez, valamint a környezet terhelésének csökkentéséhez. A nyereményjáték 2016. október 31-ikével lezárult. A nyereményjáték során a legmagasabb havi átlagos gázdíj jóváírást, vagyis közel 300 ezer forintot egy idősek otthona nyerte vissza.

A saját E-gázszámla célja, hogy egyszerűsítse és meggyorsítsa a fogyasztók számla-ügyintézését, hiszen internetes elérhetőség mellett bárhol, bármikor igényelni tudják az elektronikus számlát, illetve tételesen nyomon tudják követni azokat visszamenőlegesen is. Az E-gázszámla igénylését követően a FŐGÁZ nyomtatott helyett elektronikus számlát készít, tehát nem kell többet a papíralapú számlával foglalkozni. A környezetbarát és a számlakezelést lényegesen egyszerűsítő elektronikus számlát az online ügyfélszolgálati oldalon lehet igényelni.

A FŐGÁZ saját E-gázszámla szolgáltatásának célja, hogy egyszerűsítse és meggyorsítsa a fogyasztók számla-ügyintézését, hiszen internetes elérhetőség mellett bárhol, bármikor igényelni tudják az elektronikus számlát, illetve tételesen nyomon tudják követni azokat visszamenőlegesen is, így jelentősen egyszerűsödik a számlák tárolása is.

A kampány ugyan lezárult, azonban a fogyasztóknak továbbra is lehetőségük van a FŐGÁZ saját E-gázszámlájára váltani.  A FŐGÁZ online ügyfélszolgálati oldalán keresztül a fogyasztók számára egyszerűbb lesz a számlaügyintézés, illetve itt tudják igényelni a FŐGÁZ saját E-gázszámláját: https://www.fogaz.hu/ugyfelszolgalat.