A FŐGÁZ hatodik éve biztosítja a MikulásGyár fűtését
Utolsó módosítás: 2016.12.08
       

Az ENKSZ irányítása alá tartozó FŐGÁZ 2011-óta minden évben biztosítja a MikulásGyár jótékonysági akció fűtéséhez szükséges gázellátást annak érdekében, hogy hozzájáruljon a nélkülöző gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez és megfelelő körülményeket teremtsen az önkéntesek számára az ajándékok gyűjtéséhez és csomagolásához.

Idén 12. alkalommal nyitotta meg kapuit a MikulásGyár a budapesti 56-osok terén december 2 és 21 között. Amellett, hogy a MikulásGyár fűtéséről idén is a FŐGÁZ gondoskodik, a társaság dolgozói ajándékokat is gyűjtenek, illetve önkéntes munkával a helyszínen segítik a beérkező adományok megfelelő elosztását.2015-ben több mint 120 ezer kg adomány gyűlt össze, ebből 100 ezer kg a budapesti, központi gyűjtőhelyen.

A 2005-ben létrehozott segélyakció 2006-ban vált országossá, majd első nemzetközi elismerését a 2009-es évi teljesítményére kapta. A MikulásGyár jellemzően csak a működési költségeihez vár támogatást, nem kér emelt díjas smst-t és nem tünteti fel a bankszámlaszámát, hiszen jó minőségű játékot, ruhát, könyvet, tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjt a mélyszegénységben élőknek.

A FŐGÁZ támogatási politikáját a gazdasági és a társadalmi környezet változásait követve határozza meg, amelyben a környezettudatos jövő megteremtése mellett nagy hangsúlyt kap nehéz sorsú embertársaink megsegítése. Mindemellett a nemzeti közmű-szolgáltatási rendszer részeként működő FŐGÁZ és az év végén beolvadó ENKSZ Észak-Dél Regionális Földgázszolgáltató 2016. december 17. és 2017. január 9. önkéntes kikapcsolási moratóriumot vállalt annak érdekében, hogy ebben az időszakban a fogyasztók ne maradjanak szolgáltatás nélkül és az ünnepek minden családnál a békés családi együttlétről szóljanak.  

Ezen kívül a FŐGÁZ Zrt. tulajdonában lévő Feszty Árpád úti telephelyén lévő épületet 2010 óta a Máltai Szeretetszolgálat használatába bocsájtotta jelképes összegért hajléktalanszálló üzemeltetése céljából. Ennek hatálya idén december 31-ikén lejár, azonban a FŐGÁZ felelős szolgáltatóként további 4 évre változatlan feltételek mellett meghosszabbítja a szerződést azért, hogy krízis férőhelyként tovább üzemelhessen a rászorulók számára.

A FŐGÁZ 2011 óta vesz részt a Magyar Ökomenikus Segélyszervezet karácsonyi ételosztási akciójában az ünnepek előtti időszakban, amelynek keretében a nemzeti közműszolgáltatási rendszer munkatársai meleg-ételt, forró teát és szaloncukrot osztanak a nehéz sorsú embereknek.