Tradíció és innováció a DÉMÁSZ Galériában
Utolsó módosítás: 2017.03.28
       

A tradíció értékeit beépíti, az innovációt ösztönzi és a fejlesztések fókuszába helyezi a nemzeti közműszolgáltatási rendszer részeként működő DÉMÁSZ a villamosenergia-szolgáltatásban. Ezt tükrözi „A mi jelenidőnk” című kiállítás, amely hétfőn este nyílt meg Szegeden, a DÉMÁSZ Galériában.

„A DÉMÁSZ legfontosabb feladatának tekinti a minőségi villamosenergia-szolgáltatást, az ezt biztosító beruházások volumenének dinamikus növelését, valamint az ügyfelek teljes körű kiszolgálását. A célok megvalósulását 2017-ben egy jelentősen megnövekedett beruházási keret biztosítja.” – mondta Kóbor György az ENKSZ Első Nemzeti Közműszolgáltató Zrt. elnök-vezérigazgatója, a DÉMÁSZ Zrt. vezérigazgatója.  

Alig másfél évszázada, hogy egy magyar feltaláló, Jedlik Ányos megalkotta „áramtermelő masináját”, kutatásai nyomán gyors fejlődésnek indult az elektromosság, mára pedig a 21. század technikai forradalmának mozgatórugója lett. A villamos energia nélkülözhetetlenné vált mindennapi életünkben. Szegeden, a DÉMÁSZ Galériában a villamos energia útját bemutató rendezvényen mindenki számára megismerhető az az izgalmas és sokak számára ismeretlen út, amelynek során a korszerű ipari technológiának köszönhetően az áram eljut az otthonokba, a termelő üzemekbe vagy az utcai kandeláberekbe. A mindennapjainkban már természetesként megélt energia jelenléte mögött egy stabil, szakmailag magasan képzett és elszánt csapat áll. A kiállításon látható fotók nem csak a villanyszerelők portréit, hanem a magasban végzett munka varázsát is bemutatja a fényképezőgép optikáján keresztül.

A DÉMÁSZ immár nemzeti tulajdonú vállalatként és a nemzeti közműszolgáltatási rendszerben működő energiaszolgáltatóként elkötelezett az innováció és a fenntartható fejlődés mellett, ezért a hagyományok értékeinek megőrzése mellett a legfontosabb cél az, hogy a Társaságcsoport ne csak részese, hanem inspirálója legyen a villamosenergia-ipar innovációjának. A DÉMÁSZ Galériában bemutatott elektromos kerékpárok, a villanyautók mobiltöltői, a dróntechnika is azt az irányt jelzi, hogy a DÉMÁSZ a jövőben kreatív partnerként jelenik meg az e-mobilitás terjedésében illetve a települések ”Smart city” – Okos város programhoz kapcsolódó elképzeléseinek megvalósításában.  

A megfontolt és tudatos energiafogyasztás a biztosíték arra, hogy környezetünket és a természeti erőforrásokat a jövő generációja számára megőrizzük. A jövőben végzett hálózati fejlesztések is ezeket a célokat szolgálják, a települések dinamikusan növekvő gazdaságának biztosítanak megbízható energetikai hátteret, a lakossági ügyfelek számára pedig a minőségi villamosenergia-szolgáltatást garantálják.