A FŐGÁZ idén is főszponzora volt a Szakma Sztár fesztiválnak
Utolsó módosítás: 2017.05.03
       

A FŐGÁZ Földgázelosztási Kft. a központifűtés- és gázhálózat rendszerszerelő és épületgépész technikus szakma főszponzoraként vett részt a Szakma Sztár Fesztiválon, amely célkitűzése a gyakorlatigényes szakmák társadalmi presztízsének és vonzerejének növelése a szakmatanulás népszerűsítésén keresztül. A Nemzeti Közművekhez tartozó FŐGÁZ számára fontos, hogy a „jövő energetikai munkáltatójává” váljon, ezért folyamatosan keresi a szakmai tudással rendelkező potenciális munkavállalókat. A fesztivál támogatójaként a versenybizottságba szakértőt delegáltak, műszaki eszközöket biztosítottak, illetve a versenyzőket értékes ajándékokkal jutalmazták.

Kiemelten fontosnak tartom, hogy a szervezetben felhalmozódott 160 év tudását fiatal, az iparág iránt érdeklődő és a társaság mellett elkötelezett szakemberek vegyék át és bővítsék annak érdekében, hogy hazánk egyik legnagyobb, komplex energetikai vállatcsoportjaként megfeleljünk a több millió ügyfelünk és az állami tulajdonos elvárásainak. Mindehhez elengedhetetlen a fiatal tehetségek felismerése, ezért a FŐGÁZ nem csak az ország vezető egyetemeivel ápol szoros kapcsolatot, hanem a gyakorlatigényes szakmák legjobbjai között is keresi leendő munkavállalóit. A FŐGÁZ az országban szinte egyedülálló feladatokkal és kihívásokkal, versenyképes juttatási csomaggal és hosszú távú karrierlehetőséggel kíván vonzó, biztos munkahelyet nyújtani a szakma legkiválóbbjainak, ezért veszünk részt már harmadik éve a Szakma Sztár Fesztiválon.” – mondta Králik Gábor László, a FŐGÁZ vezérigazgatója.

A 10. Szakma Sztár Fesztivált 2017. április 24-26. között rendezték meg Budapesten, a Hungexpo Vásárközpont területén. A szakmai versenyeket a Nemzetgazdasági Minisztérium és a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium megbízásából hirdették meg a nappali tagozaton végzős szakiskolai és szakközépiskolai tanulók számára. Ez évben az országos szakmai versenyekre 41 szakképesítésben több mint 5700 diák jelentkezett. A végső megmérettetés a döntő volt, amelyre több mint 200 diák jutott be. A szakmai versenyen jó eredményt elérő diákok felmentést kapnak a tanév végén esedékes szakmai záróvizsga alól. A fesztiválon az idén már közel 15 ezer látogató vett részt ingyenesen. A vidéki iskolákból, a területi kamarák szervezésében, 200 autóbusszal közel 10.000 diák érkezett. 

2017. április 5-én huszonharmadik alkalommal rendezték meg a Miskolci Egyetemi Állásbörzét és Szakmai Gyakorlati Börzét a Miskolci Egyetemen, amelyen a FŐGÁZ Zrt. is részt vett.

Az állásbörzét idén is nagy érdeklődés kísérte, 84 kiállító volt jelen és közel 1500 látogató vett részt. A rendezvény nemcsak a végzés előtt álló hallgatók számára volt hasznos, hanem alsóbb évesek részére is, hiszen így lehetőségük volt ismerkedni a cégekkel, mint lehetséges gyakorlati helyekkel. A FŐGÁZ Zrt. standjánál elsősorban a gázmérnök hallgatók jelentek meg, de az érdeklődők között voltak leendő közgazdászok, jogászok is.