Még néhány hétig igényelhetik a téli rezsicsökkentést a társasházak
Utolsó módosítás: 2018.05.11
       

A fogyasztói közösségek, társasházak többsége már igényelte a társasházaknak lakásonként járó 12 000 forintos juttatás jóváírását a fogyasztói közösség egyetemes szolgáltatónál vezetett földgázfolyószámláján. Még sok jogosult nem adta be kérelmét, azonban a kormányrendelet alapján 2018. május 31-ig továbbra is kérhetik a jóváírást az arra jogosult társasházak felhatalmazott képviselői az egyetemes szolgáltatótól.

A Nemzeti Közművek felhívja a társasházak figyelmét arra, hogy már kevesebb, mint három hétig igényelhetik a téli rezsicsökkentést. A kiterjesztett rendelet megjelenése óta eltelt több, mint egy hónapban már szép számmal jelentkeztek a társasházak, azonban az is látszik, hogy nem minden jogosult nyújtotta be az igényléshez szükséges kérelmet.

A kormányrendelet alapján a Nemzeti Közművek fogyasztói közösségekben lévő önálló lakások földgázfogyasztói is mindannyian megkapják a hideg időjárás fogyasztásnövekedését ellensúlyozó téli rezsicsökkentés 12 000 forintos összegének jóváírását. Így a fogyasztói közösség egyetemes szolgáltatónál vezetett földgázfolyószámláján a korábban már megkapott jóváírás és a lakásonként járó 12 000 forintos összeg különbözete jelenik meg.

A kormányrendeletnek megfelelően a Nemzeti Közművek már 2018. április 10-én elérhetővé tette a szükséges formanyomtatványt az ügyfélszolgálatain és a weboldalán. Az ezzel kapcsolatos teendőket a fogyasztói közösségek, társasházak felhatalmazott képviselője intézheti postai, illetve elektronikus úton vagy személyesen az ügyfélszolgálaton. A fogyasztói közösségek, társasházak képviseletre nem jogosult lakóinak, tulajdonosainak nincsen teendője, illetve nem is tudnak eljárni ez ügyben.

Az egyetemes szolgáltató a fogyasztói közösség kérelmét 15 munkanapon belül megvizsgálja, és ez alapján jóváírja a különbözetet. A fogyasztói közösség tájékoztató levelet kap a folyószámláján biztosított különbözet jóváírásáról.

A részletes tudnivalókról minden érintett fogyasztói közösség tájékoztató levelet kapott, azonban a társaság honlapján minden részletes információ megtalálható.
https://www.nemzetikozmuvek.hu/telirezsicsokkentes