A vihar okozta hibák 95%-át kijavították a Nemzeti Közművek munkatársai
Utolsó módosítás: 2018.06.13
       

A Nemzeti Közműveknél kétszázötvenen 100 szerelőkocsival, 60 munkagéppel dolgoztak azon, hogy néhány óra alatt kijavítsák a vihar okozta hálózati károk többségét és újra biztosítsák a folyamatos villamosenergia-ellátást az ügyfelek számára.  

A Nemzeti Közművek több száz munkatársa látott neki már az éjszaka, hogy mielőbb felszámolja a szolgáltatási területén keddről szerdára végigszáguldó vihar okozta tömeges üzemzavart. Ennek köszönhetően késő délutánra az áramszolgáltatásból kiesett ügyfelek száma 100 000-ről egy-két ezerre csökkent. A telefonos ügyfélszolgálat emelt létszámmal fogadta hívásokat, néhány óra alatt csaknem 3000 hibabejelentés érkezett.

Valamennyi nagy kiterjedésű, több ügyfélcsoportot érintő középfeszültségű üzemzavart szerdán, az esti órákig sikerül felszámolni. Jelenleg még Dánszentmiklósón, Csemőn, Kunadacson és Lakiteleken dolgoznak a szerelők. Csütörtökön, a kisfeszültségű hálózaton keletkezett hibák javításával folytatódik a munka.

A Nemzeti Közművek ezúton is köszöni a hálózati károk helyreállításában résztvevő partnerei és munkatársai helytállását.  Köszönjük ügyfeleink türelmét és megértését!