Taroltak az NKM Szeged Vízisport Egyesület versenyzői a világbajnokságon
Utolsó módosítás: 2018.08.27
       

A Nemzeti Közművek névadó szponzora az NKM Szeged Vízisport Egyesületnek, amelynek több versenyzője dobogós helyezést ért el a portugáliai gyorsasági és parakenu világbajnokságon. Az NKM Szeged VE 3 arany, 1 ezüst és 2 bronzéremmel zárta a világbajnokságot. A Nemzeti Közművek idén júliusban erősítette meg több évtizedes elkötelezettségét a magyar vízisport mellett, amikor együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Kajak-Kenu Szövetséggel arról, hogy 2019-ben névadó szponzorként támogatja a magyar kajak-kenu sport kiválóságainak felkészülését és a jövő évi világbajnokság megrendezését.

Olimpiai és világbajnoki címek igazolják, hogy a sporttámogatás jó helyre került, az élsportolók világversenyekre történő felkészülésében a Nemzeti Közműveknek is szerepe volt. Köszönjük versenyzőink és edzőik felkészítő munkáját és gratulálunk a Portugáliában nyújtott lenyűgöző teljesítményükhöz!” – mondta Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. igazgatóságának elnöke.

A szegediek közül a hétvégén Kárász Anna a női kajaknégyessel a K4 Női 500 méteren és K2 Női 500 méteren, valamint Birkás Balázs K2 Férfi 200 méteren nyert aranyérmet. Suba Róbert KL1 Férfi 200 méteren ezüst, Nádas Bence KL1 Férfi 200 méteren bronz és Kuli István K4 Férfi 500 méteren szintén bronzérmet vihetett haza.

„A sportolók további sikereinek is szeretnénk részesei lenni, ezért a Nemzeti Közművek névadó szponzorként támogatja a magyar kajak-kenu sport kiválóságainak felkészülését és a jövő évi szegedi kvalifikációs világbajnokság megrendezését.” – mondta Hiezl Gábor, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. vezérigazgatója.

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója, az NKM Áramszolgáltató Zrt. és jogelődje több mint másfél évtizede kötelezte el magát a hazai kajak-kenu sport támogatása mellett és a 2020-as olimpiáig biztosítja a Dél-Alföld legsikeresebb klubja, az NKM Vízisport Szeged Egyesület sportolói számára a felkészülés anyagi biztonságát, a sportvezetők és az edzők számára pedig szakmai koncepciójuk megvalósítását.

A Nemzeti Közművek, mint nemzeti energetikai vállalatcsoport, 4,5 millió ügyfél biztonságos energiaellátásáért felelős. Jelentős, a hazai lakosság többségével közvetlen kapcsolatban álló társaságcsoportként a Nemzeti Közművek kiemelt figyelmet fordít a társadalmi felelősségvállalásra, amellyel hozzájárul az értékteremtéshez és a valódi értékek megőrzéséhez. Ennek szellemében döntött úgy, hogy támogatja a tehetséges, elkötelezett sportolókból álló kajak-kenu sportágat és segíti a felkészülést a 2019-es világbajnokságra.