Az NKM már három éve biztosítja Kaposvár CNG buszainak üzemanyag-ellátását
Utolsó módosítás: 2018.11.14
       

Az NKM Mobilitás Kft. és a Kaposvári Közlekedési Zrt. vegyesvállalata, a Kapos CNG Kft. már három éve biztosítja 40 db sűrített földgáz hajtású busz üzemanyag ellátását, amellyel a város teljes tömegközlekedését sikerült kizöldíteni. A CNG-t használó környezetkímélő buszok az elmúlt három évben a korábban használt dízel buszokhoz képest 50,4 tonna nitrogén oxiddal, 3,3 tonna szálló porral, 56,4 tonna szénhidrogén származékkal, valamint 3 tonna CO2-vel kevesebb káros anyagot juttatott Kaposvár levegőjébe. A buszok üzemeltetésére felhasznált biogáz mennyisége az elmúlt három évben meghaladta a 3 millió m3-t.

 

A Nemzeti Közművek célkitűzése, hogy országszerte egyre több városban honosítsa meg és fejlessze a sűrített földgáz-alapú zöld közlekedést, valamint az elektromos autózást, amellyel egy gyermekeink számára is élhetőbb környezetet tudunk biztosítani. Ennek érdekében a társaság folyamatosan keresi az ezzel kapcsolatos programokat, együttműködési lehetőségeket, amelynek egyik kiváló példája a most három éves KAPOS CNG Kft.

 

A kaposvári CNG töltőállomás átadása óta eltelt három év tapasztalatai azt mutatják, hogy a város lakossága szereti a csendes, környezetkímélő, megbízható és biztonságos CNG buszokat. Amellett, hogy a CNG-hajtású járművek tiszta üzemanyaggal működnek, megfizethetők, üzemeltetésük gazdaságos, különösen buszok és egyéb nehézgépjárművek esetén jelentenek jó alternatívát a közlekedésben.

 

A Nemzeti Közművek a környezetbarát közlekedés fejlődését előmozdító tevékenységét Mobiliti márkanév alatt végzi, ideértve mind a sűrített földgáz, mind a villamos energia alapú töltő-szolgáltatását. A társaságcsoport a zöld városi közlekedés meghonosításának elkötelezett támogatójaként egyre több nyilvános e-töltője mellett jelenleg már három közforgalmi és három üzemi CNG töltőállomással rendelkezik, ezzel biztosítja Budapesten több mint 70 db, illetve Kaposváron 40 db CNG busz üzemanyag-ellátását.