Az NKM korszerűsítette a Mömax soroksári áruházának gázkazánját
Utolsó módosítás: 2018.11.21
       

A Nemzeti Közművek a sikeres kivitelezést követően átadta a Mömax Lakberendezési Kft. Soroksári úti áruházának gázkazán korszerűsítési beruházását. Ezzel a beruházással az NKM már több, mint 50 társasház, vállalat és intézmény korszerű, gazdaságos és megbízható energiafelhasználását segítette elő. A cégcsoport épületenergetikai korszerűsítést, energiahatékonyság növelést célzó szolgáltatásaival nemcsak a beruházás elvégzését, de a finanszírozást és a berendezések üzemeltetését is vállalja, a lakossági szektoron túl a vállalati és intézményi szférában is.

A Nemzeti Közművek nemcsak 60 ezer kilométernyi közműhálózatot üzemeltet és 4,5 millió ügyfelének biztonságos földgáz-, villamosenergia- és távhő ellátást biztosítja, hanem olyan épületenergetikai szolgáltatást is biztosít, amely korszerű, energiahatékonyságot növelő fejlesztések megtervezését és megvalósítását kínálja a lakossági szektor, valamint intézmények és ipari létesítmények részére. Az NKM célja a komplex szolgáltatást igénybevevő ügyfelek energiaellátási rendszereinek megújítása, és így a hőfelhasználás racionalizálása, valamint a gazdaságos és hatékony működtetés kialakítása.

Az NKM társasházak számára is új szolgáltatást dolgozott ki, amelyben a házban lévő lakások és különböző helységek fűtés- és esetenként használati melegvíz ellátását is egy központi gázkazán biztosítja. Ezen házak részére dolgozta ki a társaság energiahatékonysági szolgáltatását, amely a hőtermelő berendezések felújítása mellett (új, kondenzációs gázkazán és a hozzá tartozó primer köri rendszer kiépítése, valamint égéstermék elvezető rendszer korszerűsítése), a finanszírozást és a hosszú távú üzemeltetést, illetve igény esetén a kapcsolódó hőleadó rendszer (felszálló vezetékek, radiátorok, szelepek) korszerűsítését foglalja magában.

Az NKM idén szeptemberben három új beruházást adott át, így - az eddigi 38 épület gépészeti energetikai korszerűsítésén túl, amellyel már mintegy 1400 lakásban (és üzletben) élvezhetik a lakók a Nemzeti Közművek által nyújtott ellátásbiztonságot és magasabb komfortot, a karbantartási és üzemeltetési szolgáltatások előnyeit és kényelmét, valamint az ezen tevékenységből származó költségmegtakarítást is.

További információ:

https://www.nkmfoldgaz.hu/nkmfoldgaz/Uzletagak/Epuletenergetika