Idén is a Nemzeti Közművek biztosítja a MikulásGyár energiaellátását
Utolsó módosítás: 2018.11.30
       

Az NKM 2011-óta minden évben, idén nyolcadik alkalommal biztosítja a „MikulásGyár – az NKM energiájával” jótékonysági akcióhoz szükséges áramellátást. A Nemzeti Közművek ezzel kíván hozzájárulni a nélkülöző gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez és megfelelő körülményeket teremteni az önkéntesek számára az ajándékok gyűjtéséhez és csomagolásához.  

Örömünkre szolgál, hogy idén is részesei lehetünk egy olyan nemes kezdeményezésnek, mint a MikulásGyár, amely a nehéz sorsú gyermekek karácsonyának szebbé tételéhez járul hozzá. Fontos célkitűzésünk, hogy saját kollégáinknak is átadjuk a nehéz sorsú embertársaink segítése iránti elkötelezettséget, ezért minden évben, így idén is a segítjük az adományok gyűjtését. Csak buzdítani tudok mindenkit arra, hogy jöjjenek el ide a Millenárisra és éljék át teljesen az adományozás szépségét, amelyre nem lehet jobb alkalom, mint a karácsonyi időszak.” – mondta Hiezl Gábor, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. vezérigazgatója a mai sajtótájékoztatón.

Idén már új helyszínen, a Millenárison 14. alkalommal nyitotta meg kapuit a MikulásGyár november 30. és december 21. között. Amellett, hogy a MikulásGyár áram ellátásáról idén teljes körűen a Nemzeti Közművek gondoskodik, a társaság dolgozói ajándékokat is gyűjtenek, illetve önkéntes munkával a helyszínen segítik a beérkező adományok megfelelő elosztását. 2017-ben 158 tonna adomány gyűlt össze.

A MikulásGyár jó minőségű játékot, ruhát, könyvet, tartós élelmiszert, tisztító- és tisztálkodási szereket gyűjt az adományozóktól a mélyszegénységben élőknek.

A Nemzeti Közművek támogatási politikáját a gazdasági és a társadalmi környezet változásait követve határozza meg, amelyben a környezettudatos jövő megteremtése mellett nagy hangsúlyt kap nehéz sorsú embertársaink megsegítése. A Nemzeti Közművek tulajdonában lévő Feszty Árpád úti telephelyén lévő épületet 2010 óta a Máltai Szeretetszolgálat használatába bocsájtotta jelképes összegért hajléktalanszálló üzemeltetése céljából.

A Nemzeti Közművek 2011 óta minden évben, így idén is részt vesz a Magyar Ökumenikus Segélyszervezet karácsonyi ételosztási akciójában az ünnepek előtti időszakban, amelynek keretében az NKM munkatársai meleg-ételt, forró teát és szaloncukrot osztanak a nehéz sorsú embereknek.