A Nemzeti Közművek együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel
Utolsó módosítás: 2018.01.16
       

A Nemzeti Közművek együttműködési megállapodást írt alá a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel (BME) annak érdekében, hogy szakmailag támogassa a fiatal egyetemistákat. A Nemzeti Közművek számára fontos, hogy a felelős szolgáltatóként a szakmai tudással rendelkező, elkötelezett fiatalokat segítse pályájuk kezdetén, hiszen ők is hozzá fognak járulni a cégcsoport jövőbeni működéséhez.

 „A Nemzeti Közművek támogatni szeretné a BME oktatási, kutatási tevékenységét, valamint segítséget szeretne nyújtani ahhoz, hogy az oktatás eredményessége megfeleljen a nemzetközi elvárásoknak és a hazai műszaki szakemberképzés a világ élvonalában maradjon. Számítunk azoknak a friss diplomásoknak a munkaerejére és friss szemléletére, akik a magyar műszaki-gazdasági élet meghatározó szereplőjénél szeretnének dolgozni vagy itt szeretnék végezni szakmai gyakorlatukat ezzel is megalapozva gyakorlati szakmai tudásukat és karrierjüket. Erre a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemmel való együttműködési megállapodás jó lehetőséget ad.”– mondta Alkér Zoltán, a Nemzeti Közművek infrastruktúra vezérigazgató-helyettese.

A megállapodás célja a képzésekben résztvevő hallgatók gyakorlati képzésének segítése, oly módon, hogy megismerjék a Nemzeti Közművek tevékenységét, valamint bekapcsolódhassanak az ott folyó tevékenységekbe, a társaság és leányvállalatainak gyakornoki/junior programjaiba.

A Nemzeti Közművek 4,5 millió lakossági és versenypiaci földgáz- és áramfogyasztó ellátásbiztonságáért felel, amelynek biztosításához elengedhetetlen a megfelelő műszaki-és gazdasági végzettséggel rendelkező munkaerő.

A Nemzeti Közművek kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek gondozására és az egyetemekkel, főiskolákkal való kölcsönösen pozitív együttműködésre, amelyet a továbbiakban is folytatni kíván. A Nemzeti Közművek az előző évben már hasonló együttműködési megállapodást írt alá az Óbudai Egyetemmel és a Zsigmond Király Egyetemmel.