Elindult a Nemzeti Közművek napelem szolgáltatása
Utolsó módosítás: 2018.06.04
       

A Nemzeti Közművek elindította lakossági napelemes szolgáltatását, amely az egész ország területén elérhető. A szolgáltatás igénybevételével az ügyfelek a napelemes rendszer telepítésével villamos energia felhasználásuk jelentős részét közvetlenül megújuló energiaforrásból fedezhetik. A Nemzeti Közművek az első kulcsrakész szolár rendszert jótékony célból a Szemem Fénye Alapítvány által működtetett pécsi Dóri Házra telepíti.

„A Nemzeti Közművek számos modern, huszonegyedik századi szolgáltatást kínál, amelyek közül a legújabb a lakossági napelem csomagunk, amely teljeskörű megoldás, ideértve a felmérést, a tervezést és a teljes műszaki kivitelezést, valamint hamarosan egy egyedi finanszírozási konstrukciót is. Az NKM Optimum Zrt. a társaságcsoport digitalizációs törekvéseihez illeszkedő egyedi on-line indikatív ajánlatkérő felületet alakított ki, amelyen a leendő ügyfelek néhány egyszerű adat megadásával készíthetnek ajánlatot és kérhetnek kapcsolatfelvételt.” - mondta Kóbor György, az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A környezetvédelmi előnyökön túl a napelemes rendszer üzemeltetése gazdasági előnyt is jelent a Nemzeti Közművek lakossági ügyfelei számára, hiszen a hatályos jogszabályi környezet által biztosított szaldó elszámolás megteremti annak lehetőségét, hogy akár nullára csökkentsék éves villamos energia költségeiket. A Nemzeti Közművek folyamatosan dolgozik a szolgáltatáshoz igénybe vehető finanszírozási konstrukciók kialakításán is, azonban napelemes szolgáltatás igénybevételéhez az MFB pontokon igényelhető, a Széchenyi 2020 program keretében a lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó kamatmentes hitel is elérhető.

A Nemzeti Közművek napelemes szolgáltatása olyan teljeskörű kivitelezést jelent, amelyben a műszaki felméréstől az üzembehelyezéshez szükséges minden eszköz telepítésén keresztül, az engedélyek beszerzéséig a teljes folyamatot a Nemzeti Közművekhez tartozó NKM Optimum Zrt. végzi.

A végfelhasználók számára a megújuló energiaforrások közül ma a napenergia hasznosítása a legkényelmesebb és legelterjedtebb. A Nemzeti Közművek által telepített, a közcélú villamos hálózattal párhuzamosan működő napelemes rendszerek napelem modulokból, inverterből és egyéb villamos berendezésekből, valamint a rögzítésre szolgáló tartószerkezet elemeiből állnak. A napelemek a rájuk érkező napsugárzást egyenárammá alakítják, míg az inverter feladata, hogy az egyes napelemek által termelt egyenáramot a háztartási eszközeink által hasznosítható, a hálózati villamos energiával megegyező minőségű váltakozó árammá alakítsa át.

A Nemzeti Közművek az első szolár rendszert jótékony célból a Szemem Fénye Alapítvány által működtetett pécsi Dóri Házra telepíti. A Társaság a kollégák véleményét szavazáson kikérve, három olyan közhasznú szervezet közül választotta ki az alapítványt, amelyekkel hosszú ideje együttműködik. A Nemzeti Közművek kollégái már évek óta részvételükkel, valamint pénzadománnyal támogatják az országos Öltözz Pirosba! szolidaritási akciót, amelyet ugyancsak a Szemem Fénye Alapítvány szervez. Az akcióban résztvevő munkatársak minden évben egy piros ruhadarab vagy kiegészítő viselésével fejezik ki szolidaritásukat a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő gyermekek és családjaik iránt.

A Nemzeti Közművek napelem szolgáltatásáról további információk érhetők el a http://nemzetikozmuvek.hu/nkmoptimum oldalon.