Nyolcadik alkalommal tartottak tanévnyitót az NKM szakmai utánpótlás programjában
Utolsó módosítás: 2019.03.04
       

2012 óta 83 hálózatszerelő végzett az NKM áramhálózati társaságának saját szakmai utánpótlás programjában. A JÁK 2.0 nyolcadik, öt hónapon át tartó kurzusa 12 új villanyszerelő hallgató részvételével most megkezdődött.  Az NKM saját képzési programjával nem csak támogatja a fiatalok szakirányú továbbképzését és gyors beilleszkedését a hálózati társaság rendszerébe, hanem mentorként is segíti a végzetteket villamosipari karrierjük elindításában.

A Jedlik Ányos Képzési Program rendkívül népszerű a villanyszerelő végzettségű fiatalok körében, hiszen a 270 órás intenzív kurzus sikeres teljesítését követően többségük az áramhálózati társaság munkavállalójaként találja meg a helyét a hálózatüzemeltetés területén.

Az előző, szeptemberben indított tanfolyamot 18 fő végezte el, ők mostantól már jól képzett munkatársként támogatják az üzemeltetési régiókat feladataik teljesítésében. Az NKM saját utánpótlás nevelést szolgáló programjában a kezdetektől több mint 2.000 oldalnyi tananyag gyűlt össze, amelyet már táblagépen kapnak meg a Jedlik Ányos Képzési Központban a diákok és az oktatók. A digitális hordozó lehetővé teszi, hogy minden - a képzéssel kapcsolatos - változás is azonnal elérhető a JÁK saját webfelületén.

A szakmai tárgyak elsőbbsége mellett alap és moduláris szakaszokban folyik az áramhálózati munkakörök betöltését szolgáló utánpótlás nevelés.