Tanpályán ismerkedtek a szakmával az NKM leendő hálózatszerelői
Utolsó módosítás: 2019.03.25
       

Az NKM munkatásai szakmai napon mutatták be középiskolásoknak a villamosipar karrier lehetőségeit. A szegedi Móravárosi Szakgimnázium és Szakközépiskola diákjai tapasztalt munkatársakkal találkoztak és tanpályán próbálhatták ki a hálózatüzemeltetést.

Az érdeklődő középiskolások fotókon, filmek és személyes beszélgetések során szereztek tapasztalatot arról, hogy mire számíthatnak, ha a villamoshálózat üzemeltetést választják szakmájuknak. A társaság domaszéki tanpályáján megismerkedhettek a magasban végzett munka különös izgalmával és felelősségével, az üzemirányítási központban pedig az ellátási terület működési rendszerével.

Az NKM áramhálózati társasága nem csak a műszaki pályaorientációból veszi ki a részét azzal, hogy a szakmák értékét megmutatja a fiataloknak, hanem arról is tájékoztat, hogy az NKM 21. századi megbízható munkahelyként számos munkalehetőséget biztosít számukra. A pályakezdő munkavállalók versenyképes fizetésre, széleskörű juttatási csomagra és a legmodernebb technológiák alkalmazását lehetővé tevő képzésekre számíthatnak az NKM Áramhálózati Kft.-nél.

Az NKM szakmai utánpótlását számos programmal támogatja, 2012 óta a Jedlik Ányos saját képzési programjában már 83 hálózatszerelő végzett. A társaság segíti a fiatalok szakirányú továbbképzését és gyors beilleszkedését a hálózati társaság rendszerébe, és mentorként is részt vesz a végzettek villamosipari karrierjének elindításában. Az NKM munkatársai a leendő műszaki szakemberek fejlődését szeretné gyakorlati ismeretek átadásával és szakmai előadások tartásával is erősíteni, így rendszeresen tartanak előadásokat középiskolákban és felsőfokú intézményekben. Szakközép- és szakiskolai osztályoknak, valamint egyetemi csoportoknak pedig lehetőséget biztosít arra, hogy országszerte elhelyezkedő telephelyein ismerkedjenek a villamosipari szakma területeivel.

A közép- és felsőoktatásban résztvevő hallgatóknak és iskoláknak szóló programokról további információk érhetők el az NKM új karrierportálján, a nemzetikozmuvek.karrierportal.hu weboldalon.