Az NKM e-töltők már Dunaújvárosban és Tatán is elérhetők
Utolsó módosítás: 2019.06.07
       

Az NKM Mobilitás Kft. a Dunaújvárosban található Decathlon parkolóban és az újonnan nyíló tatai INTERSPAR áruháznál is üzembe helyezte elektromos autó töltőit az ügyfelek számára.

Az új dunaújvárosi töltőállomáson 1 db Ensto Chago Pro EVF200-BSAC (2*22 kW AC, Type2 aljzattal) és 1 db Tritium Veefil RT 50 kW DC (CHAdeMO és CCS kábellel) töltőt telepített a társaság, tehát összesen négy töltési pont áll az autósok rendelkezésére.

Az NKM Mobilitás Kft. a napokban 33 e-töltő telepítéséről és üzemeltetéséről állapodott meg a SPAR Magyarország Kereskedelmi Kft.-vel. A töltőket a villanyautós vásárlók hamarosan országszerte 17 áruháznál tudják majd igénybe venni. Tatán már elérhető 5 db töltő az e-autósok számára. A SPAR áruházak részére telepítendő EVbox BL elektromos töltőberendezések dupla Type2-es AC csatlakozóaljzatokkal rendelkeznek.

A Mobiliti egyéb töltőállomásain mára már mindenhol megszűnt a kábel csatlakoztatása utáni automatikus töltés-indítás. Ez a funkció már csak a Mobiliti NKM Töltőpont applikációjából kezdeményezhető, illetve regisztrált ügyfelek részére RFID azonosítóval történő töltés-indítás is elérhető.

Az NKM Mobilitás Kft. még tavaly együttműködési keretmegállapodást írt alá a Decathlon áruházak tulajdonosával, a Tízpróba Magyarország Kft.-vel annak érdekében, hogy az országszerte 12 áruházhoz tartozó parkoló területeken 2019 év végétől az ügyfelek igénybe tudják venni a társaság elektromos autótöltő állomásait. Ezen töltőállomások közül a budaörsi, zalaegerszegi, szombathelyi, csömöri, maglódi, győri, székesfehérvári, kecskeméti és dunakeszi töltőállomást már átadta a társaság. A keretmegállapodás összesen 26 töltőállomás üzembe helyezéséről szól.

Az NKM-hez tartozó NKM Mobilitás Kft. eddig 76 db nyilvános töltőt és 150 db nyilvános töltési pontot telepített a villanyautósok számára. A Mobiliti 2018 nyarán elindította a 0-24 órában működő telefonos ügyfélszolgálatát, amely segítséget nyújt a villanyautósok számára.