Már a nyolcadik évfolyam végzett az NKM szakmai utánpótlás programjában
Utolsó módosítás: 2019.07.11
       

Idén újabb 12 villanyszerelő hallgató végzett az NKM áramhálózati társaságának szakmai utánpótlás programjában. A képzési program nem csak támogatja a fiatalok szakirányú továbbképzését és gyors beilleszkedését a hálózati társaság rendszerébe, hanem mentorként is segíti a végzetteket villamosipari karrierjük elindításában.

A Jedlik Ányos Képzési Program rendkívül népszerű a villanyszerelő végzettségű fiatalok körében. 2012 óta már 89 hálózatszerelő végzett a NKM szakmai képzésében, és a 270 órás intenzív kurzus sikeres teljesítését követően többségük az áramhálózati társaság munkavállalójaként találta meg a helyét a hálózatüzemeltetés területén.

Az 5 hónapos képzés során a hallgatók hetente 3 nap gyakorlatot teljesítettek az NKM áramhálózati régióiban, heti 2 napon pedig a szegedi Jedlik Ányos Képzési Központban elméleti oktatáson vettek részt.
Az elméleti képzés tananyagát táblagépen kapták meg a hallgatók, hogy ezzel is biztosítva legyen számukra a hatékony otthoni tanulás lehetősége. A tanulásnak meg is lett az eredménye, hiszen a most végzett csoport tagjai az eddigi legjobb eredménnyel, 4,4-es tanulmányi átlaggal zárták a képzést 21 témakörben.
A közel fél éves képzés során a szakmai ismeretek megszerzésén túl a hallgatók elsajátították az elsősegély nyújtás alapjait, teherkötözői- és fogyasztói ellenőri jogosultságot szereztek. 

A Jedlik Ányos Képzési Program teljesítését követően mind a 12 résztevő az NKM üzemeltetési régióinak munkatársaként támogatja a NKM Áramhálózati Kft. eredményes működését, ügyfelei minél színvonalasabb kiszolgálását.