Jó eredménnyel zárult a 2019-es NKM Kajak-kenu kvalifikációs világbajnokság
Utolsó módosítás: 2019.08.26
       

Tavaly nyáron az NKM és a Magyar Kajak-Kenu Szövetség együttműködési megállapodást írt alá, amelynek értelmében az NKM névadó szponzorként támogatta a magyar kajak-kenu sport kiválóságainak felkészülését és az 2019. évi világbajnokság megrendezését. A magyar csapat 12 éremmel és 12 olimpiai kvótával zárta a tornát.

Az NKM Energia Zrt. jogelődje Szegeden, a Tisza partján több mint másfél évtizede kötelezte el magát a vízisportok támogatása mellett, számos bajnoki címhez, világversenyen elért kiváló eredményhez járult így hozzá. Olimpiai és világbajnoki címek tömege igazolja, hogy a sporttámogatás jó helyre került, az élsportolók világversenyekre történő felkészülésében az NKM-nek is szerepe volt.

Az NKM külön standdal is jelen volt a világbajnoki megmérettetésen, ahol a nagy melegben nem csak megpihenhettek a résztvevők az öko házban, de részt vehettek a nyereményjátékban is, amelyben három elektromos rollert sorsolt ki a társaság.

Az NKM a 2020-as olimpiáig biztosítja a Dél-Alföld legsikeresebb klubja, az NKM Szeged Vízisport Egyesület sportolói számára a felkészülés anyagi biztonságát, a sportvezetők és az edzők számára pedig szakmai koncepciójuk megvalósítását.