Az NKM felkészült a rezsiutalványok beváltására
Utolsó módosítás: 2019.09.05
       

Az NKM felkészült a földgáz- és villamosenergia-szolgáltatás kifizetéséhez felhasználható rezsiutalványok beváltására. A nyugdíjasoknak szóló rezsiutalványok postai kézbesítése megkezdődött, az NKM folyamatosan tájékoztatja az érdeklődőket. A társaság honlapján részletes tájékoztató olvasható a https://www.nemzetikozmuvek.hu/rezsiutalvany címen.

A rezsiutalványok fél éven át beválthatók az ország több ezer postahivatalában, amennyiben csekket fizetnek be velük, átruházhatók, bármely magánszemély fizetheti velük villany- és gázszámláját összeghatár nélkül.

Amennyiben az ügyfél nem csekken szokta fizetni számláit, vagy a rezsiutalvány névértékénél alacsonyabb összegű csekkje van, az NKM ügyfélszolgálatától telefonon, vagy e-mailben egyedi csekket kérhet pl. 9 ezer, vagy ­– nyugdíjas házaspár esetén összevontan – akár 18 ezer forintról. A csekk befizetésével az összeg az ügyfél szerződéses folyószámlájára kerül, és amíg el nem fogy, az NKM nem küld számára fizetendő számlát.

Az NKM kijelölt ügyfélszolgálati irodáin a rezsiutalványt elfogadják, ugyanakkor a rezsiutalvány és a számlaösszeg közötti különbözetet készpénzzel nem lehet kiegyenlíteni. Ilyen helyzetben célszerű inkább a készpénzforgalmat bonyolító postahivatalokban befizetni a csekkeket.

A készpénzhelyettestő rezsiutalványok értéke kilencezer forint, amit három darab, háromezer forintos címletben kapnak meg a jogosultak. A rezsiutalványokat a Magyar Posta kézbesíti szeptember 30-ig, és azokat fél éven keresztül, 2020. március 31-ig lehet felhasználni.

---

Információk

telefon: 06 20, 06 30, 06 70 vagy 06 1 előhívót követően 474-9999

e-mail: ugyfelszolgalat@nkm.energy

A rezsiutalványok beváltásával foglalkozó ügyfélszolgálati irodák listája:

http://www.nemzetikozmuvek.hu/contents/Kapcsolodo-dokumentumok/Irodalista.pdf?download