Stratégiai megállapodást kötött az NKM Mobilitás Kft. és a Mercarius Flottakezelő Kft. az Európai Mobilitási Héten
Utolsó módosítás: 2019.09.17
       

Stratégiai megállapodást kötött a Mercarius Flottakezelő Kft. és az NKM Nemzeti Közművek Zrt. elektromobilitással foglalkozó leányvállalata, az NKM Mobilitás Kft. A partnerség célja, hogy a legnagyobb magyar tulajdonú gépjármű-flottakezelő vállalat 2020-tól a kezelésében lévő és ügyfeleknek átadott elektromos autók töltését is biztosítsa. Az Európai Mobilitási Héten bejelentett együttműködés újabb lépés a környezettudatos, fenntartható megoldások irányába a vállalati mobilitás területén, aminek hála az elektromos autózás a cégek számára is valódi alternatívává válik.

Felmérések szerint csak a fővárosban dolgozók közül mintegy 130 ezren járnak autóval naponta munkába, ehhez képest a Magyarországon forgalomban lévő tisztán elektromos vagy hálózatról tölthető plug-in-hibrid rendszerű autók száma alig haladja meg a 14 ezret. Az innovatív technológia széles körben való elterjedésének – többek között – az elektromos gépkocsiknak tulajdonított alacsonyabb hatótáv és az országos töltőhálózati lefedettség kérdése szabnak gátat.

Ezen a helyzeten kíván változtatni a Mercarius Flottakezelő Kft. és az NKM Mobilitás Kft. stratégiai megállapodása, amelyet az Európai Mobilitási Hét folyamán írtak alá. A Mobiliti 2017-ben indította el e-mobilitás szolgáltatását és az elektromos autó töltőállomás-hálózat kiépítését, mostanra pedig már száznál több nyilvános töltőt üzemeltetnek. A társaság gyors- és villámtöltői a legjobbak közé tartoznak a piacon, telefonos applikációjukkal pedig nemcsak a töltés vezérelhető néhány gombnyomás segítségével, de számos egyéb szolgáltatás is elérhető, mint a töltőállomás kereső vagy az integrált számlázási rendszer.

A legnagyobb magyar tulajdonú gépjármű-flottakezelő vállalataként ismert Mercarius Flottakezelő Kft. stratégiai partnere támogatásával vállalja, hogy 2020-tól az általa kihelyezett elektromos autók mellé igény esetén töltőállomásokat is telepít vállalati megrendelői számára. A szolgáltatáscsomag részeként a Mobiliti töltőit az ügyfelek a Mobiliti RFID technológiával működő ügyfélkulcsával és telefonos applikációjával egyszerűen és gyorsan használhatják, emellett a Mercarius Flottakezelő saját assistance- és szervizszolgáltatása változatlan módon működik majd az elektromos autók esetében is. 

A villamos energiával hajtott gépjárművek akkor juthatnak meghatározó szerephez a vállalati mobilitás területén, ha a gépjárművek töltésére és szervizelésére is sikerül optimális megoldást találni. Azok a flottakezelő cégek juthatnak előnyhöz, amelyek időben tudnak alkalmazkodni a fogyasztók igényeihez, és a töltő infrastruktúra kiépítésében is segítséget tudnak nyújtani megrendelőiknek. Örülünk, az NKM Mobilitás Kft.-vel közösen elsők között vezethetjük be ezt az egyedülálló szolgáltatást a flottakezelés piacára” fejtette ki Szűcs László, a Mercarius Flottakezelő Kft. társtulajdonosa.

„Az NKM Mobilitás Kft. Magyarországon elsőként teremtette meg az országos villámtöltő lefedettséget az e-autósok számára. Azóta is folyamatosan keressük azokat a lehetőségeket, amelyek további hozzáadott értéket jelentenek a piacon. A céges gépjárműflottát üzemeltető vállalatok kiszolgálása terén az ideális partnert a Mercarius Flottakezelő személyében találtuk meg, akikkel már évek óta eredményesen dolgozunk együtt saját vállalati flottánk üzemeltetésében is” – mondta el Balogh Szabolcs, az NKM Mobilitás Kft. ügyvezetője.

 

***

 

A Mercarius Flottakezelőről

A Mercarius Flottakezelő a legnagyobb magyar magántulajdonban lévő, teljes körű szolgáltatást nyújtó flottakezelő a hazai piacon. Az 1995-ben családi vállalkozásként alapított cég ma minőségi, az ügyfelek valós igényeire és pénzügyi kockázataira szabott flottakezelési szolgáltatást nyújt, beleértve a saját üzemeltetésben működő szerviz- és gumiabroncs-, a csereautó-, valamint assistance- és az üzemanyagkártya-szolgáltatást, flottakövetés-menedzsmentet, továbbá a biztosítási és finanszírozási megoldások nyújtását.

A 2018-as üzleti évben mintegy 7,8 milliárd forintos árbevételt elért, több mint 80 főt foglalkoztató Mercarius Flottakezelő Kft. jelenleg közel 5.000 kihelyezett autóból álló gépjárműparkkal rendelkezik. A társaság a budapesti Komáromi úton található telephelyét 2016-ban bővítette, ekkor készült el a cég gumiabroncs raktára és az automata autómosója is. Egy évvel később a társaság megnyitotta második telephelyét és szervizközpontját a főváros IX. kerületében. 

 

Az NKM Mobilitás Kft.-ről  

Az NKM e-mobilitással foglalkozó üzletága, a Mobiliti, az elektromos töltőállomás értéklánc jelentős részét lefedve, kulcsrakész projektek keretében töltő telepítést, üzemeltetést, karbantartást valamint operátorként e-mobilitás szolgáltatást kínál üzleti ügyfelei számára.  Az NKM Mobilitás Kft. az országban elsőként valósította meg a főutak és autópályák mentén a villámtöltős lefedettséget. A Mobiliti ügyfelei az eddigi fejlesztéseknek köszönhetően már 107 db nyilvános töltőn és 218 db nyilvános töltési ponton tudják igénybe venni a szolgáltatást, amelyek közül 19 villámtöltő található Magyarország legfontosabb útvonalai mentén. Az NKM e-mobilitás márkája, a Mobiliti az ország egyik meghatározó e-töltőszolgáltatójaként eddig több mint 34 ezer töltőhasználatot regisztrált, amellyel több, mint 305 ezer kWh energiát szolgáltatott. Ezzel mintegy 300 tonnával kisebb a környezet szén-dioxid terhelése.