Több, mint öt éve biztosítja a BKV Zrt. CNG buszainak üzemanyag-ellátását az NKM Mobilitás Kft.
Utolsó módosítás: 2019.10.08
       

Közbeszerzési eljárás nyerteseként az NKM Mobilitás Kft. két évre írt alá szerződést az BKV Zrt.-vel a társaság 70 db CNG buszának sűrítési szolgáltatás keretében történő CNG üzemanyag ellátására. Szerződéses kötelezettségként az NKM Mobilitás Kft. új kompresszor telepítésével növeli a meglévő töltési kapacitását, amely lehetőséget biztosít a közlekedési társaság számára új, gazdaságosan és környezetbarát módon üzemeltethető CNG buszok üzembeállítására. 

A BKV Zrt.-nél üzemben lévő CNG hajtású buszok az elmúlt öt évben a dízelekhez képest 5000 tonna széndioxiddal, 370 tonna nitrogén oxiddal és 84 tonna szálló porral kevesebb káros anyagot juttattak a főváros levegőjébe.

Az NKM részeként működő NKM Mobilitás Kft. célkitűzése, hogy országszerte egyre több városban honosítsa meg és fejlessze az alternatív (sűrített földgáz-, és elektromos áram alapú) zöld közlekedést, annak érdekében, hogy a jövő nemzedéke számára élhetőbb környezetet teremtsen, ezért folyamatosan keresi az ezzel kapcsolatos programokat, együttműködési lehetőségeket.

Az elmúlt öt év tapasztalatai azt mutatják, hogy a város lakossága szereti a csendesebb, környezetkímélő CNG hajtású hulladék szállító járműveket. Amellett, hogy a CNG-hajtású járművek tiszta üzemanyaggal működnek, üzemeltetésük gazdaságos és különösen buszok és egyéb nehézgépjárművek esetén jelentenek jó alternatívát a közlekedésben.