Az NKM idén is főszponzora a „Mi a pálya?” szakmai rendezvénynek
Utolsó módosítás: 2019.11.13
       

Az NKM a 2019-es évben is főszponzorként jelenik meg az immáron 5. alkalommal megrendezett  Mi a pálya? műszaki pályaválasztó fesztiválon. A rendezvény támogatásával az NKM a villanyszerelő szakma népszerűsítése, valamint a fiatal tehetségek fejlődése melletti elhatározottságát erősíti meg. Az NKM számára fontos, hogy felelős szolgáltatóként a szakmai tudással rendelkező, elkötelezett szakembereket segítse pályájuk kezdetén, hiszen ők is hozzá fognak járulni a cégcsoport jövőbeni működéséhez.

„Az NKM kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek gondozására és az egyetemekkel, főiskolákkal való kölcsönösen pozitív együttműködésre, amelyet a továbbiakban is folytatni kíván. A műszaki fesztivál és az NKM partnersége a szakmai utánpótlás biztosítása érdekében kiemelten fontos, hiszen a villanyszerelő, vagy más műszaki-jellegű szakmát választók számára lehetőséget biztosítunk arra, hogy jobban megismerjék ezt a pályát.” – mondta Tóth József, az NKM Áramhálózati Kft. ügyvezetője.

Az MVM csoporthoz tartozó NKM önálló programokon keresztül kívánja bemutatni az érdeklődőknek, mit nyújthat számukra egy adott műszaki pálya, ezért a fiatalok a rendezvényen közelről tapasztalhatják meg, hogy milyen az NKM-es hálózatszerelők munkája és megtudhatják, hogyan irányítják többszáz ezer fogyasztó biztonságos és folyamatos villamosenergia-ellátását. A pályaválasztás előtt álló vagy a szakmákkal még csak ismerkedő diákok a rendezvényen találkozhatnak az NKM áramhálózati társaságának vezetőivel is, akiknek ezúttal személyesen tehetik fel kérdéseiket a munkáltatói képzésekről és a munkalehetőségekről is.

Az NKM áramhálózati társasága régóta együttműködik a villamos ipari szakképző- és felsőoktatási intézményekkel, amely hosszútávon biztosítja a szerelő-technikus-mérnök életpályamodell megvalósulását a Társaságcsoporton belül. Az NKM munkatársai nem csak az iskolák pályaorientációs rendezvényein vesznek részt, hanem rendszeresen lehetőséget teremtenek arra, hogy a diákok minél többet megtudjanak a műszaki pályákról.  Így az iskolai képzésben résztvevők a Társaság telephelyein tett szakmai látogatásokon személyesen is képet kapnak a villamosenergia-szektor kínálta munkalehetőségekről. A Nemzeti Közművek számára fontos, hogy a „jövő energetikai munkáltatójává” váljon, ezért folyamatosan keresi a szakmai tudással rendelkező potenciális munkavállalókat.