Az NKM Energia lesz a legnagyobb hazai energia-kiskereskedelmi társaság
Utolsó módosítás: 2020.02.18
       

A cégbíróság jóváhagyta, hogy 2020. március 31-ével az MVM Partner Zrt.-ből az NKM Energia Zrt.-be kerüljön át a versenypiaci kiskereskedelmi üzletág. Az MVM Csoport az optimális működés, valamint az ügyfelek hatékonyabb kiszolgálása érdekében alakítja át struktúráját. Az ügyfeleknek semmilyen teendőjük nincsen.

„A Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal által felügyelt folyamat során az MVM Partner kiskereskedelmi ügyfelei részéről az átalakulással összefüggésben semmilyen teendő nem merül fel áprilistól. A mostani profiltisztítására irányuló lépés célja a kiskereskedelmi szolgáltatások minőségének további javítása, a még magasabb színvonalú ügyfélélmény megteremtése” – mondta dr. Tomaj Balázs, az MVM Zrt. ügyfél vezérigazgató-helyettese.

„A folyamat lezárultával létrejön Magyarország legnagyobb, végfelhasználókat ellátó energetikai társasága, amely éves szinten több mint 62 TWh földgázt és villamos energiát értékesít ügyfelei részére a versenypiacon és az egyetemes szolgáltatásban.” – mondta Hiezl Gábor, az NKM Energia Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az MVM Csoport a nemzeti vagyon értékének növelése érdekében, illetve a vállalatcsoport hosszú távú stratégiájának megfelelően megszünteti a tagvállalati portfóliók és tevékenységek közötti párhuzamosságokat. A hazai energetikai társaság stratégiai tevékenységi területeinek optimális működését segíti, hogy teljes villamosenergia- és földgáz-kiskereskedelmi tevékenységét a szintén a vállalatcsoporthoz tartozó NKM Energia Zrt.-be szervezi. Az ügyfeleknek a tranzakcióval kapcsolatosan semmilyen teendőjük nincsen

Az MVM Partner Zrt. ezzel a nemzeti energetikai holding egyedüli villamosenergia-nagykereskedő, az NKM Energia Zrt. pedig az egyetlen villamosenergia- és földgáz-kiskereskedő és egyben 4,2 millió lakossági ügyfelet kiszolgáló egyetemes szolgáltató társasága lesz, amely magas szinten szolgálja ki meglévő és új, lakossági, vállalati és intézményi ügyfeleit egyaránt.