Újabb trükkök felhasználásával élnek vissza az NKM nevével az adathalász csalók
Utolsó módosítás: 2020.10.01
       

Az NKM Energia Zrt.-re, az NKM energiaszolgáltatójára hivatkozó újabb visszaélések történtek az elmúlt napokban. Ismeretlen csalók az NKM online ügyfélszolgálata nevében, számla elkészülésére hivatkozva hamis e-mailekkel vették célba a magyarországi internet-használókat. Felelős energiaszolgáltatóként, ügyfeleink adatainak és értékeinek védelmét szem előtt tartva, ismételten fel kívánjuk hívni mindenki figyelmét a visszaélésekre.

Az ügyfelek banki adataira fókuszáló csalók különböző meghamisított e-mail címről küldik ki a számla elkészültére vonatkozó leveleket. Fontos tudni, hogy az NKM hivatalos online ügyfélszolgálati rendszerei az ugyfelszolgalat@online.nkm.energy valamint anoreply@nkm.energycímekről küldik ki a hivatalos értesítéseket. Az ügyfeleknek minden esetben erről a két e-mail címről érkezik a hivatalos, hiteles tájékoztatás, amennyiben új földgáz- vagy áramszámlájuk készül.

Az email-ben érkező elektronikus számlákon, vagy számlaértesítőkön minden esetben szerepeltetjük az NKM-nél vezetett szerződéses folyószámla adatait, illetőleg feltüntetjük az átutaláshoz szükséges egyéb adatokat is (bankszámlaszámot, továbbá a közlemény rovatba rögzíteni szükséges számsort).

Az NKM online ügyfélszolgálati honlapján sosem kérjük ügyfeleinktől, hogy adják meg a bankkártyás fizetéshez szükséges adataikat. Azokat minden esetben a biztonságos banki felületre történő átirányítást követően kell csak megadniuk.

A csalók által üzemeltetett weboldalak sajátossága, hogy a böngésző címsorában megjelenő cím hasonlít, de apró részletekben mindig eltér az ismert hivatalos webcímünktől (www.nkmenergia.hu), továbbá az oldalakon található hivatkozások többsége ugyanarra a helyre mutat vagy egyáltalán nem működik.

Az NKM elhatárolódik minden nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik a rendőrséggel és más hatóságokkal.

Kérjük ügyfeleinket, ha bármilyen - NKM-el kapcsolatos – visszaélés-gyanús megkeresést észlelnek, mielőbb jelezzék azt az ugyfelszolgalat@nkm.energy email címen vagy az ügyfélszolgálatunk +36 1/20/30/70 474 9999-es telefonszámán.

 

Segítő közreműködésüket köszönjük!