NKM Áramszolgáltató Zrt.
Utolsó módosítás: 0001.01.01
       

2017. február 1-jétől az NKM Áramszolgáltató Zrt. a Nemzeti Közművek részeként biztosítja ügyfelei számára villamosenergia-ellátást.

2017. június 1-jétől a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója immár országszerte várja ügyfeleit. Országos elérhetőségének köszönhetően a társaság ügyfélköre folyamatosan bővül, már most több mint 800 ezer egyetemes és szabadpiacon vételező ügyfelet lát el villamos energiával Magyarországon. 

November 1-jétől további, mintegy 60 ezer ügyfél energiaellátását biztosítja a Nemzeti Közművek áramszolgáltatója. A Magyar Telekom október utolsó napjával megszüntette lakossági villamosenergia-szolgáltatását. A Nemzeti Közműveket választó ügyfelek részére a szolgáltatóváltás egyszerűsített eljárással történt. 

A Nemzeti Közművek a villamosenergia-ipari tevékenységek széles palettájával foglalkozik:

  • villamosenergia-ellátás és értékesítés lakossági ügyfelek részére az egész országban
  • villamosenergia-értékesítés üzleti ügyfelek részére az egész országban
  • villamosenergia-elosztás Csongrád, Bács-Kiskun és Békés megyében, valamint Pest megye déli részében

A társaság 32 ezer kilométeres, rendszeresen karbantartott elosztóhálózatot üzemeltet a dél-magyarországi régióban leányvállalata, az NKM Áramhálózati Kft. által több mint 18.000 km2 szolgáltatási területen.

Az NKM Áramszolgáltató Zrt. több évtizedes közvilágítási üzemeltetési és karbantartási tapasztalattal rendelkezik. A Társaság üzemelteti a közvilágítási célú világítótesteket, javítja a közvilágítási fényforrásokat és működésükhöz szükséges alkatrészeiket, amellyel hozzájárul az önkormányzati közvilágítási közfeladat ellátásához.

A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója a legmagasabb műszaki színvonalon, hatékony és ügyfélbarát működés mellett végzi a villamosenergia-szolgáltatást. A Nemzeti Közművek áramszolgáltatója nemzeti tulajdonú társaságként 2017-ben jelentősen megemelte a hálózatfejlesztési és rekonstrukciós beruházásokra fordítandó pénzügyi keretét a dél-magyarországi régió 3 megyéjében. A térségben működő vállalkozások energiatöbblet-igénye alapján 2017-ben több helyszínen történik meg a villamoshálózat bővítése, transzformátor állomás építése. A társaság 2017-re tervezett saját forrásból megvalósított beruházásaival hozzájárul a települések dinamikusan fejlődő gazdasági életéhez és a lakosság biztonságos villamosenergia-ellátáshoz.